Gå rett til innhold

Ukrainske Energoatom takket for norsk støtte

Nestlederen i Energoatom, det statlige selskapet som driver de fire kjernekraftverkene i Ukraina, takket for Norges støtte i Ukraina under et møte i Oslo denne uken.

Sist oppdatert: 18. november 2022 10:07

- Vi setter stor pris på det omfattende bilaterale samarbeidet vi har etablert med DSA de senere år, og spesielt den støtten vi har fått etter invasjonen i februar, sier Yurii Sheiko, som er nestleder i Energoatom.

To menn
Nestleder Yurii Sheiko i Energoatom og DSAs direktør Per Strand.

Energoatom driver de fire kjernekraftverkene i Ukraina og er landets største kraftprodusent. Representanter fra selskapet har denne uken deltatt på en workshop i Oslo om atomsikkerhet. Om lag 80 eksperter fra 15 ulike land var til stede.
I forbindelse med workshop-en, ble det også gjennomført et bilateralt møte mellom representanter fra Energoatom og norske myndigheter.

Norge var et av de første landene som leverte utstyr til Ukraina for økt atomsikkerhet etter at krigen startet. DSA gjennomfører fortsatt flere prosjekter og bistand til Ukraina for å øke sikkerheten ved kjernekraftverkene og i Tsjernobyl. Under møtet denne uken uttrykte begge partene viktigheten av videre samarbeid.

- Vi har en rekke bilaterale prosjekter med ukrainske myndigheter og samarbeider også med Energoatom. Vi vil fortsette å ha en nær og tett dialog om den utfordrende situasjonen med atomsikkerheten i landet, sier direktør Per Strand i Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet (DSA).