I løpet av de fem årene prosjektet varte, ble det gjennomført over 140 aktiviteter. Formålet med aktivitetene var blant annet å gjennomgå og utvikle forskrifter, retningslinjer, veiledninger og prosedyrer. Videre har det vært initiert aktiviteter for å hindre at nukleært og annet radioktivt materiale kommer på avveier. En del av prosjektet har vært å bygge opp et nytt atomberedskapssenter hos den rumenske atomsikkerhetsmyndigheten (CNCAN).
– Samarbeidet med vår søsterorganisasjon i Romania har vært avgjørende for den vellykkede gjennomføringen av prosjektet i Romania. Et sterkt multilateralt samarbeid om nukleær sikkerhet er viktigere enn noen gang, ikke minst i lys av krigen i Ukraina og risiko for hendelser ved de nukleære anleggene. Jeg håper vi kan fortsette det gode samarbeidet, sier Ingar Amundsen seksjonssjef for seksjon internasjonal atomsikkerhet.
Det ble det også gjennomført en fullskala atomberedskapsøvelse i Romania høsten 2023. Målet med øvelsen var å teste den nasjonale atomberedskapsplanen for å håndtere en alvorlig ulykke ved Cernavoda kjernekraftverk. Øvelsen var den største atomøvelsen i Romanias historie. Over 15 rumenske etater, 9 land og internasjonale organisasjoner deltok, med mer enn 1000 deltakere, samt over 60 nasjonale og internasjonale observatører.
Aktivitetene som har blitt gjennomført er med på å gjøre Romania bedre forberedt på – og rustet til – å forhindre atomulykker. Romania er også bedre rustet til å oppdage og respondere på uønskede hendelser og kriminalitet med radioaktivt og nukleært materiale. DSA har også involvert IAEA i prosjektet.